Hurtig levering, 1-3 dage.

Gratis fragt over 399,- til pakkeshop

14 dage fuld returret

Hurtig levering, 1-3 dage.

Gratis fragt over 399,- til pakkeshop

Historien om 69N

69N startede tilbage i 2008
Med en vision om at brygge ”craft beers” på det reneste vand, der kunne opdrives.
Tilbage i 2008 var der en generel opfattelse at, at vandet fra den frosne Indlandsis i Grønland, var det ypperste og reneste vand.
Derfor startede 69N med at brygge deres øl, på smeltet indlandsis fra Ilulissat i Grønland. Ilulissat befinder sig på 69 grader Nordlig bredde, eller 69 grader Nord for ækvator.  Det var inspirationskilden til, at bryggeriet skulle hedde 69N.

I 2017 starter et nyt kapitel
Da de nuværende kapitalejere overtog 69N, det var målet fra 1. dag, at 69N skulle producere økologisk craft beer i den bedste kvalitet.
Samtidig var det målet, at vi fik adgang til det reneste vand i verden, som vi kunne tilbyde vores kunder på flasker og i vores økologiske øl. Det er i den grad lykkedes. I dag får vi vand fra den ikoniske gletcher Eyjafjallajökull på Island, hvor vandet er naturligt renset gennem vulkanisk lavasten igennem tusinder af år. Vandet anses stadig for at være det reneste vand i verden, og er derfor en af verdens mest sjældne naturressourcer af rent vand.

Økologisk produktion i Danmark
Siden medio 2019 har vi produceret hele vores sortiment af øl i Danmark. I den forbindelse omlagde vi produktionen til at være er økologisk. Da vi ønsker at tilbyde vores kunder den rene nydelse, uden sprøjtegifte og anden forurening.
Vores mål med omlægningen til statskontrolleret økologisk produktion, er at sætte en ny højere standard for kvaliteten af dansk økologisk craft beer.

Restauranter og Specialhandlen
Vores historie, sortiment af økologisk øl på både flasker og fustager, samt vores unikke Gletchervand på flasker, har medført en øget interesse fra restaurationer, hoteller og øl- /vinhandlere på 69N. Denne interesse er vi meget glade for, da de ofte er meget selektive i deres valg af leverandører, som skal passe til deres fortælling og vision. Samtidig er det vores oplevelse, at det er netop dem, som er bedst til at formidle historien og giver deres kunder en fantastisk oplevelse.

Historien om verdens reneste vand

Den ikoniske Eyjafjallajökull-gletcher gemmer på hemmelighed, den er en af verdens sjældne naturressourcer med tilgængeligt, klart, rent vand. Eyjafjallajökull (navnet betyder ø-fjeld-gletcher) er en 78 km² stor gletcher, som befinder sig højt over landet, og fra denne forhistoriske kilde strømmer gletchervandet stille og roligt mod havet, naturligt filtreret over tid gennem vulkansk lavasten. Gletchervandet er fuldstændig uberørt og fri for menneskeskabt forurening og kombineret med den mest naturlige filtreringsproces, kommer det reneste reneste vand til rådighed for menneskeheden. 69N tilbyder dette helt igennem unikke og rene gletchervand til hele Norden og Tyskland.  Vandet sælges både som verdens mest eksklusive og rene Gletchervand på flasker, men også som “BULK” vand til fødevareindustrien, klinikker, sundhedsvæsenet, m.v. 
Hos 69N sikrer vi at din levering af gletchervand opretholder den unikke høje rene kvalitet. 

69N tilbyder gletchervandet på flasker i følgende to udgaver:

  • Gletchervand uden brus “Intet tilføjet, intet taget væk”.
  • Gletchervand med brus “Tilføjet en mild mængde kulsyre, intet taget væk”
Det er slet ikke så mange år siden at man fik adgang til vandet fra Eyjafjallajökull, det skete i forbindelse med et forskningsprojekt, hvor også størrelsen på gletcheren blev endeligt fastslået.
Historik er gletchervandet langsomt sivet gennem laget af underlæggende lavasten, for herefter at løbe ud i havet.
I dag siver samme mængde vand igennem den naturlige filtreringsproces, men vandet anvendes til forsyning og salg. og på den måde sikres det også at en del af jordens ferskvand ikke ender i havet.
samles kontrolleres vandet og  og direkte ud i havet.

Historien om jordens vand

VAND UDGØR KUN 0,05 PROCENT AF KLODENS SAMLEDE MASSE

Selv om 70 procent af Jordens overflade er dækket af hav, er vand faktisk et yderst sjældent stof på Jorden, da det kun udgør 0,05 procent af klodens samlede masse. Ikke desto mindre har vandet spillet en afgørende rolle for livets opståen og udvikling – uden vand ville Jorden efter alt at dømme være en død planet.

Vandets tilstedeværelse er et stort geologisk mysterium, og spørgsmålene er, hvor oceanerne er kommet fra og om de altid har haft det samme omfang, som de har i dag.

Disse spørgsmål er en dansk forskergruppe ved Statens Naturhistoriske Museum forsøgt at nærme sig et svar på ved at måle, hvordan oceanernes forekomster af brint- og ilt-varianter, såkaldte isotoper, har ændret sig gennem tiderne.

Resultaterne er netop er publiceret i det anerkendte videnskabelige tidsskrift PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences).

Metanogogenese er en kemisk proces, der ser således ud:

H2O (Vand) + CO2 (kuldioxid) –> CH4 (metan) + 2 * O2 (to frie iltmolekyler) —> CO2 + O2 + 4H (brint). Det var den brint, der blev frigivet ved metanogenese, der søgte ud i rummet. Processen kan bruge deuterium i stedet for brint, men gør det betydeligt mere sjældent.

»Det vand, der dækkede kloden i tidernes morgen, rummede mere almindeligt brint i forhold til tung brint, kaldet deuterium, end i dag. På den baggrund kan vi konkludere, at oceanerne siden Jordens ungdom for knap fire milliarder år siden har tabt omkring 25 procent af sin oprindelige vandmængde, hvilket er signifikant,« fortæller postdoc Emily Pope, der har spillet en central rolle i studiet.

Ovenstående er citat af Sybille Hildebrandt den 6. marts 2012: https://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/jorden-har-mistet-en-fjerdedel-af-sit-vand


FERSKVAND

Ferskvand, omfatter søer og vandløb samt grundvand og nedbør, mens saltvand omfatter hav- og brakvandsområder. Grænsen mellem ferskvand og brakvand går ved et saltindhold på 0,5 ‰. Kun ca. 3 % af alt vand på Jorden er ferskvand, og deraf er ca. 3/4 bundet som is og sne. Bajkalsøen i Sibirien rummer ca. 1/5 af verdens sø-ferskvand.

Ferskvand er nødvendigt for livet på Jorden. Verdens ferskvandsresurser er i stigende grad truet af forurening.

Ovenstående er citat af Carsten Hunding: ferskvand i Den Store Danske på https://denstoredanske.lex.dk/ferskvand